Något bär med lite friskhet i sig. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Var noga med att få upp degen ordentligt runt om och en aning över kanten. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda innehållet med lätt crème fraiche, smaksätt med florsocker och rör om väl
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den. Servera med lättvispad grädde. Finfördela smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffelmed lime. Vit chokladtryffelmed lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
D. å. v. a. r. d. e. t. n. f. g. i. ,. j. k. l. ä. s. V. c. o. y. u. h. p. A. ö. m. S. b. I. H. E. M. 1. 5. 0. 4. ½. F. 3. 2. G. N. T. K. P. 7. B. L. ) D. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.