Godis,. Godis,. Oreohavrebollar med karamellströssel. 16 april 2019 @ 21. 39. Idag gjorde jag ett av mina gamla recept på Chokladbollar med Toffeegömma, denna gång skippade jag kolafyllningen och rullade dem istället i karamellströssel, vilket blev lite festligt
Hej,. Nu har semestern äntligen börjat, nu ska vi ladda batterierna så vi orkar med hösten. Första veckan ska jag och Vincent bara vara hemma, små dagsutflykter till Kungälvs Fästning eller Borås Djurpark
Nyttigt godis som är gott. De här syrliga remmarna är fullspäckade med goda bakterier. Receptet kräver en ugn eller en dehydrator som klarar att hålla 40 grader
Vi hade ju lite sötsaker i torsdags också, det tycker jag hör till. Det blev bland annat mjuk pepparkaka som jag gjorde i en rektangulär form och skar i fyrkantiga bitar
Lördagskvällen kommer sedan bestå av film, lördagsgodis och en marockansk lammgryta. Lördagsgodiset efter maten dock så klart, så inte nödvändigtvis i den ordningen
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Hemkokt kola med cognac, kanel och nejlikaca 45 stycken 2,5 dl vispgrädde1,5 dl ljus sirap2dl strösocker0,5 dl cognac2 msk vaniljsocker1 st hel kanelstång1 påse hela nejlikor Gör så härKoka upp alla ingredienserna i en kastrullLåt stå och dra i 30-40 minuterSila bort kryddorna och koka kolasmetenGör ett kolaprov genom att hälla lite smet i kallt vattenDet ska då gå att forma till en kulaKonsistensen går också att kontrollera med hjälp av en sockertermometer, kolan är färdig vid 130 graderHäll upp i ett bläck eller i små kolaformar efter eget tyckeLåt stelna i rumstemperatur till nästa dagFörvara kolan i kylen Mormors kola med nötter Visste ni att vi svenskar äter mest godis i hela världen
De här Rocky Road gjorde jag i påskas. De är farligt goda. Ska göra en laddning ikväll och funderar på att ta macadamianötter eller hasselnötter, kanske dumlekolor med pepparkakssmak