Smaka av med salt och tillsätt gräslöken. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter. Krydda rödingen med salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 12 vitasparrisar. Sparris12vitasparrisar 1 citron saft och skal av 2 msk socker salt vatten
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Halstrad torsk medvitsparris som primör och skumPå sparrisskalet kokar du snabbt en enkel sås under tiden som du tillagar grönsakerna i ugnen och halstrar torsken
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Den mjölkvitasparrisen är en riktig vårprimör. nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
KOKT TORSK MEDVIT SÅS Ingredienser. Servera medkokt potatis, brysselkål och citron. Kokt potatis och så lite citron att skvätta över fiskbitarna är obligatoriskt till denna mat
Vitsparris smakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Ta kastrullen från spisen och låt sparrisen svalna i lagen
Stek korven och stäng av plattan (får inte vara för varmt) och blanda ner den kokta pastan medsparrisen och ägg gulorna och salta och peppra och strö över parmensanost
Nu är det säsong för den vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig med en sparrisförrätt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.