11 knippe
kruspersiljaSå här gör du 35 min Koka upp en kastrull med vatten som du saltar lätt. Medan du väntar börjar du med såsen Äggsås
Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet lite i taget tills blandningen tjocknar. Tillsätt lite mjölk och vispa ut den i smörblandningen (kallas för roux) så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning. När såsen börjat puttra försiktigt behöver den sjuda minst 10 minuter för att mjölsmaken ska försvinna, rör om då och då. Smaka upp såsen med salt/vitpeppar. Tärna äggen fint och hacka persiljan och ta i såsen. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader. Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper. Servera torsken med såsen och kokt potatis eller potatispuré. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 279
Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Ta upp torskenmed hålslev och lägg den under folie så den håller sig varm. Fast med tanke på att det bara är jag som äter det så är det liksom lättare att göra någonting som alla äter
Även min far serverade ofta fisk när vi var med honom. Fisk en av mina favoriter, älskar fisk kanske beror det från barnsben då både min mormor o morfar ofta serverade sik o sillaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.