Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar. Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vit sparris som jag serverade med en hollandaisesås
Koktiden av sparris är beroende av sparrisens tjocklek. Trä öglan över nederdelen på sparrisbunten och dra åt, fortsätt linda snöret snett upp mot knopparna och bind ihop med en knut
Det är viktigt att inte koka den för länge och att försöka låta de spädaste topparna sticka upp ur vattnet ett tag innan de också doppas ner så de inte blir sönderkokta
Ingredienser 1 odefinierad sparris , färsk, vit eller grön 1 odefinierad salt , 2 tsk per liter vatten 1 odefinierad vatten 1 odefinierad citronsaft , en skvätt 2 st sockerbit(ar) , 1-2 st 1 odefinierad smör , eller olja, en klick Köp receptet
Sparris till potatis och fisk är som regnstövlar i regn. En knippe färsk sparris. Stek sparrisen i en rejäl klick smör och salta tills dom börjar bli mjuka och böjer sig lätt
Serverade torskryggen med nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Hade portionsbitar av torskrygg i frysen som jag tog fram och lade i en 7-procentig saltlag (3,5 cl salt och 5 dl kallt vatten) och lät den tina samtidigt som den fick dra åt sig av sältan i lagen
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.