Det här med månadens kökskreation. Vänd ner rapsoljan och vaniljyoghurten. Så vad jag skulle vilja är att ni kommer med förslag på vad jag kan ha för teman
Jag kände att jag ville få någon form av sommarkänsla denna kyliga morgon, så efter lite rotande i frysen hittade jag en påse med rabarber från i somras som tillsammans med hallon och kardemumma kokade ihop till en härlig kompott
Använd med fördel ett i teflon eller silikon. Forma små runda bollar med fuktade händer (ca 15 st)och lägg dem på en bakplåtsbeklädd plåt. 1 tsk Kardemumma. 0,75 tsk äkta vaniljpulver
Testa du med. Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. 1-2 tsk kardemumma. 2 tsk vaniljsocker. 1-2 tsk kardemumma. 2 tsk vaniljsocker
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen medVanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta som dom är men i en kaka är dom helt perfekta
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, citronskal och saft, samt salt, och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.