Tillsätt resterande buljong och koka upp. Blanda kryddorna i en skål med oljan. Mixa allt tillsammans med hälften av buljongen till en slät puré och slå över i en kastrull
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Skär vitlöken i skivor, dela chilin pålängden och skrapa bort fröerna. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Tillsätt resterande buljong och koka upp. Blanda kryddorna i en skål med oljan. Mixa allt tillsammans med hälften av buljongen till en slät puré och slå över i en kastrull
Skär vitlöken i skivor, dela chilin pålängden och skrapa bort fröerna. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Så om det blir gröt över efter helgfrukosten, passa på att fylla på brödförrådet. Det här brödet kom till i Rossön efter att vi ätit grahamsgröt till frukost en sån där underbar helgmorgon som man får när man är omgiven av nära och kära
Låt koka upp. Perfekt att göra när man har slentrianköpten purjolök som har blivit liggande och som bara väntar på att bli en soppa tillsammans med den jordnära vännen, potatisen
Slå påvatten så att grönsakerna täcks. Koka tills potatis och morötter blivit mjuka. Mixa blandningen slät och tillsätt mer vatten om den känns för tjock för din smak
Slå påvatten så att grönsakerna täcks. Koka tills potatis och morötter blivit mjuka. Mixa blandningen slät och tillsätt mer vatten om den känns för tjock för din smak
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept påengrönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.