Det är en lätt och luftig kaka med en god kokosglasyr på. God sockerkaka med glasyr. När vi var på fest med vår dansförening bjöd Gunilla oss alla på den här goda sockerkakan
Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Vispa samman med äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten
Gör i ordning glasyren till kakan precis innan du ska på med den. Avsluta med att strö över kokos. 75g smör1 dl socker1 äggula2 tsk vaniljsockerKokos att dekorera kakan medGör såhär
Har du ingen lönnsirap hemma, använd vanlig sirap och smaksätt med till exempel malen ingefära. Knäckkakor med lönnsirap(ca 25-30 st)100 g smör, rumsvarmt1 dl råströsocker (eller vanligt strösocker)2 msk lönnsirap2 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 nypa vaniljpulverSätt ugnen på 200 grader
Gott med en klick grädde till. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smör, siktad kakao, vaniljsocker och salt
Ta då ut kakan och bred ut kokosglasyren som du kokat under tiden. Kokosglasyr. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr, ca 17 minuter
Rör samman rumsvarmt smör med socker och ägg, rör ner mjöl och bakpulver och blanda till sist ner kokos, grovhackade nötter och frukt och konjaksblandningen
Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket. Ta då ut kakan och bred över kokosglasyren som du kokat ihop under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.