Knäckiga havre och kokos-kolakakor med mörk choklad. Min mor bakade alltid dessa och jag minns så väl att jag älskade dom just för att dom smakade kola och påminde lite om knäck
Så hittade jag en Knäckig paj med nötter ochchoklad på Emmys blogg Remsans Bistro. Otroligt god och då krusbären kan vara lite sura passade det fint med söt pajdeg och söt choklad
Så hittade jag en Knäckig paj med nötter ochchoklad på Emmys blogg Remsans Bistro. Otroligt god och då krusbären kan vara lite sura passade det fint med söt pajdeg och söt choklad
Mamma var först ut, hon fick de här knäckiga toscarutorna. Det är en ganska liten och lagom kaka, med tydliga kolasmak av toscan och lite choklad på det
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Lägg i matberedaren tillsammans med finhackad chokladoch övriga ingredienser. Yaconsirap är en välgörande sirap med lågt GI-värde som du kan läsa mer om här, där du också hittar ett annat nyttigt alternativ på råa chokladbollar
Några vinbär hamnade i en kaka som jag även smaksatte med vit chokladochcashewnötter. Tillsätt vetemjölet tillsammans med bakpulvret och häll i vattnet
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.