150 g
smör- 1.1/2 dl kokos- 3.1/2 dl havregryn- 1.1/2 dl socker- 1/2 dl sirap- eventuellt mörk choklad att ringla över. Såhär gör du:Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret.Rör ihop kokos, havregryn och socker.Tillsätt sirap och de smälta smöret, rör till jämn smet.Fördela i små formar (minimuffins) och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 10-13 min Håll koll när de börjar få lite färg.Låt kallna och njut sedan av ljuvliga knäckiga kakor. Dessa kakor förvaras bäst i frysen om inte alla går åt direkt.
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Print Fikon- och valnötsbollar medmörk choklad. Dessa dagar då man bara vill ut, dra iväg till stranden, badhuset, på utflykt osv är det smidigt om man har laddat skafferi, kyl och frys hemma med diverse picknickmat som är lätt att plocka med sig
Så här gör jag ju visserligen med all min matlagning, men just här tycker jag verkligen att man bara ska köra på känsla, och det kan inte bli fel, bara gott
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Det här är ett amerikanskt recept med amerikanska mått
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med sirap i skålen. Fyll 24 små eller 12 stora pappersformar till hälften och grädda i mitten av ugnen 10 min på 200 grader. Dela 24 små eller 12 stora pappersformar till hälften och grädda i mitten av ugnen 10 min på 200 grader Kolla till dem ofta så de inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.