1 olivoljaMixa
1 kg tomater med basilikan och lite salt och socker. Lägg en kökshanduk eller silduk i en sil över en bunke eller kanna. Lägg därefter ner tomatmixet och ställ i kyl över natten. Skär ut filéer av 200 g tomater och blanda med lite flingsalt och krondill. Häll upp den klara tomatbuljongen som runnit genom silen och toppa med de marinerade tomaterna och några droppar god olivolja.
Klart. Marineradetomatermed annat gott. Hur som, jag har marinerat soltorkade tomater ihop med fetaost, oliver, vitlök och örter som jag plockade ute på balkongen
Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken och tomaterna. Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till och med ha den i efterrätter
När polentan är klar, häll genast ut den på ett bakplåtspapper som ligger på ett platt underlag. Inspirationen till dessa kommer från min veganska studentbuffé där jag istället toppade örtpolentan med karamelliserad rödlök och marinerade champinjoner
Börja med de marineradetomaterna. Fräs schalottenlök och vitlök mjuk i rikligt med olivolja tillsammans med de soltorkade tomaterna i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.