Ev . Choklad hackade i bitar och strö över smeten precis innan den ska in i ugnen
300 g
Smör / Margarin 5 dl Socker 2 dl Havregryn 4 Ägg 3 dl Vetemjöl 1½ dl Kakao 1 msk Vaniljsocker Ev . Choklad hackade i bitar och strö över smeten precis innan den ska in i ugnen
Dessutom kan man låtsas att havregrynen gör dem extra nyttiga. 300 g smör5 dl socker2 dl havregryn4 ägg3 dl vetemjöl1 1/2 dl kakao1 msk vaniljsockerSmält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Bred ut smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. 2 dl havregryn
Den här kladdkakan var både snabb och mycket . På fredagar är jag oftast riktigt trött när jag kommer hem från jobbet och då har jag ingen större lust att ställa mig och göra något omständigt som tar lång tid
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.