Bakade en kladdkaka här om dagen. Sen hällde jag i en påse med Daim"kulor". hällde i daim"kulor" och sen precis innna jag ställde den i ugnen så strödde jag på en krydda chili/choklad
8 150 g smör 3 1/2 dl strösocker 3 st ägg 2 1/2 dl vetemjöl 5 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 tsk Chili Explosion krydda på kvarn 1 påse dumle Dekoration 1 tsk florsocker ev 1 myntakvist att dekorera med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.