I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Florsocker, att pudra med. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter. Det är lite olika moment att pyssla med och det tar lite tid men jag är SÅ nöjd
Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Receptet är från Leila och när hon gjorde det så använde hon sn bakmasikn, själv så äger jag inte en sådan så fick bli med hjälp av en elvisp, kan väl säga att det blev nästan som ett träningspass och elvispen blev brännhet
Om man vill ha en lite hårdare nougat kan man ställa den i kylskåp över natten. Recept5 dl strösocker1 krm salt1,5 dl sirap1,25 dl vatten2 st äggvitorMandelVaniljstång/vaniljsocker/essensEv karamellfärg eller pastafärgBlanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.