Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Vänd sedan i dem i nougaten. Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Pudra på florsocker på nougaten och lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut nougaten till önskad tjocklek
ÄNTLIGEN har jag testat att göra egen fransknougat. Sjukt lyckad blev den också, nougaten. ja, precis sådan konsistens som på fransknougat man kan köpa i butik
Klapp med oljade händer för att jämna ut nougaten. Du kan blanda lite maizenamjöl med florsocker (50/50) för att pudra ytan om du ska slå in dom i presentpapper eller bjuda ur skål
Här kan det vara bra att få hjälp av någon annan att hälla medans man vispar (eller tvärt om) ifall man inte har en köksmaskin som kan sköta vispandet åt en
Tillsätt mandel, fröna från en vaniljstång eller varför inte bitar av choklad. Om man vill ha en lite hårdare nougat kan man ställa den i kylskåp över natten
Ljuvlig som dessert tillsammans med en bit mörk choklad, eller fantastiskt vacker som gå-bort-present om du slår in den i lite cellofan och binder ett fint band runt
Välj själv om du vill använda mörk eller ljus choklad. Här tänkte jag tipsa om ett supergott recept på hemgjord snickers med en typ av fransnougat i mitten och härlig kolasås
eller ät en muffins alldeles varm, med lite vaniljglass till. För några dagar sedan slog jag på stort, och testade en idé jag haft ett tag om maffiga chokladmuffins med fransknougat inuti och massor av choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.