Jag hittade ett spännande recept på kiwimarmelad inne hos Kryddburken. Min blev inte lika grön som hennes tyvärr, för jag hade ingen grön karamellfärg i
Massor av kiwi kvar i fruktskålen och imorgon bär det av till Italien, surt, då dyker ett recept upp på kiwimarmelad på en av bloggarna jag regelbundet läser
Skala kiwifrukterna tunt och skär dem i bitar. Pressa apelsinen och citronen. Blanda kiwin, apelsin- och citronsaften med syltsockret i en rostfri gryta
Om du vill kan du smaksätta päron- och kiwimarmeladen ytterligare med lite nystött kardemumma eller med en kanelstång, men jag tyckte marmeladen var god precis som den var
Förutom lönnsirapen trodde jag att jag bara hade en burk lingonsylt hemma, men när jag kollade runt bland skåpen hittade jag vispgrädde, kiwimarmelad, apelsincurd, honung och frukt så jag kunde duka upp till en riktig kalaslunch
För ett par år sedan planterade jag en krusbärsbuske i trädgården. En av mina äldre grannar berättade att det funnits flera i vår trädgård för längesedan men att föregående ägare hade tagit bort dem
Kiwimarmelad. Två smaker som jag tycker passar väldigt fint tillsammans är mynta och citron. Den här marmeladen gör jag alldeles klar (eller så gott som) utan en massa skal och fruktkött och serverar till nybakta scones, färskt bröd eller använder som sylt i syrliga syltkakor
Ingenting sätter fart på livsandarna så som ett par citrusfrukter eller några skivor ananas…Nu när det är så bra pris på kiwifrukter brukar jag passa på att koka kiwimarmelad
Förutom lönnsirapen trodde jag att jag bara hade en burk lingonsylt hemma, men när jag kollade runt bland skåpen hittade jag vispgrädde, kiwimarmelad, apelsincurd, honung och frukt så jag kunde duka upp till en riktig kalaslunch
Kiwimarmelad 3 kiwifrukter ½ citron (skal och saft). Jag älskar den här marmeladen. Den har en perfekt balans mellan sött och syrligt och känns rejält fruktig och frisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.