. Fylla kyckling (eller andra djur) har man nog gjort lika länge som man kunnat laga mat. Den äldsta kokboken som beskriver hur man tillagar en rätt som denna är en receptkollektion kallad Apicius
I helgen skördade. vi våra sista små gröna körsbärstomater eftersom frosten kommer denna vecka. De. har stått ut länge med tanke på att de inte är i växthus (dock mot svart
Igår spottade jag upp mig och bakade matbröd igen eftersom det ekade brödtomt i frysen. Jag hör till den sorten som gärna vill ha en frukostmacka, men då ska det inte vara på vilket bröd som helst, utan på ett riktigt nyttigt bröd som är grovt, smakrikt och fullspäckat med fibrer, fettsyror och antioxidanter
Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. Här finner ni ett grundrecept för alla olika marmelader. Det är alltid lite olika beroende på vilka bär eller frukt
Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet
Det är första gången jag gör någon grön tomatchutney och jag har fått surfa runt bland en massa olika och bra matbloggar, för att få en uppfattning om hur man gör på bästa sätt