Frukt och grönt på buffébordet. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Jag gillar att ha exempelvis citrusfrukter, bär eller mango i salladen. Låt allt fräsa på hög värme. När jag har ananas i grytan brukar jag lägga i den i bitar här på slutet
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Om frukten ska torkas låt den bara ligga på galler i rumstemp tills de torkat
Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme
Skär de torkade frukterna i små bitar och avlägsna eventuella kärnor. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills vätskan nästan försvunnit
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.