Red av med maizena och koka upp. Servera med jasminris. Kinesiskkycklinggryta, 4 portioner(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)1 lök, skalad och hackad1 vtlöksklyfta, finhackad1 morot, skalad och strimlad1 röd paprika, urkärnad och strimlad375 g kycklingfilé, strimladmajsolja till stekning3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)2 msk soja2 msk rödvinsvinäger2 msk mörk sirap1 liten burk skivad ananas, ca 230 gmaizenamjölBryn kycklingen i olja nån min
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan
Så god och så enkel att laga och med ganska mycket färsk ingefära som jag älskar. Strimla kycklingen och stek i margarinet och krydda med lite salt, peppar och/eller kycklingkrydda, allt efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.