Servera med ris och använd gärna till yogabowls. Låt den steka med löken. Yogabowls. Smaka av med salt och citron, toppa med resterande koriander och citronklyftor
Servera med ris och använd gärna till yogabowls. Låt den steka med löken. garam masala. Smaka av med salt och citron, toppa med resterande koriander och citronklyftor
Heat the oil in a large pan over medium-low heat. Serve with steamed rice and naan, if desired. Add the coriander, turmeric, cardamom, garlic, garam masala, ginger and cayenne pepper, if using, and cook until fragrant, 30 to 60 seconds. Cook on medium heat to thicken, about 6 minutes. 1 teaspoon garam masala
Passar fint att servera med basmatiris eller på en buffé. Låt gurkmeja och garam fräsa med en stund. Indisk kikärtsgrytamed kokos och garam masala4-5 portioner (eller fler om det är på en buffé)2 gula lökar, fint hackade1 röd chili, finhackad4 vitlöksklyftor, finhackade2 msk färsk riven ingefära1 msk rapsolja2 tsk gurkmeja1 msk garam masala1 burk krossade tomater à 500 g1 burk kokosmjölk, gärna lätt1 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl hackad koriander eller persilja (undrar om inte jag missade detta. 1 msk garam masala
Smaka av tikka masalanmed pressad citron och ev mer salt och peppar. Servera genast i stora skålar med basmatiris i botten och toppa med mango chutney, mangotärningar, matyoghurt, gurka, korianderblad och ev sambal oelek
Igår åt vi lax och grönsakswok med ingefära, spiskummin och chili, och idag fortsatte vi det kryddiga spåret med en varm och småhet kikärtsgryta som doftar kardemumma, kanel och ingefära
Själv tänker jag kickstarta denna sista Yin Yoga Teachers Training-helg med inriktning Fascia & Kinesisk medicin/Meridianer – med en riktig energifrukost
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Alltså smoothie bowls har blivit min nya favvofrukost. Det bästa är att de äts med sked. Mixa allting med stavmixer eller i en blender till en tjock, slät smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.