Jordgubb – och lingomsylt med en touch av svartpeppar. När pannan blivit riktigt het sänker du till medelvärme och steker plättarna gyllenbruna på vardera sida
Nyttiga proteinrika chokladbollar2 dl fiberhavregryn 0,5 dl kokosmjöl2 msk krossade linfrön 2 msk sesamfrön0,5-1 dl kakao 0,5 dl Whey protein med chokladsmak (jag tog en 0,5 dl kakao och 0,5 dl proteinpulver. Har du inte proteinpulver så ta mer kakao istället) 0,5-1 dl sötning, t. 0,5 dl proteinpulver
grekisk yoghurt eller kesella, frukt&bärsallad, hemgjord müsli med nötter, kanske någon form av proteinpannkakor eller plättar med keso och hemgjord chiafrö-sylt, kokta ägg, kalkon, tomat, avocado och mager ost
Kesoplättar är perfekta som mellanmål då de är nyttiga och rika på protein. Det som förvånade mig första gången jag provade dessa var att de smakade precis som plättar
Igår till middag blev det kesoplättar med grädde och blåbär. Kesoplättar för 1 person125 gr Keso1 ägg1/2 tsk kardemumma1/2 tsk kanel1/2 msk fiberhuskMixa ihop detta till en jämn smet. Kesoplättar för 1 person
Plättarna på bilden ovan är kesoplättar och det var faktiskt de som kammade hem segern här hemma, då de smakade väldigt likt vanliga plättar och var riktigt goda
Tänkte att jag skulle testa att tillaga keso plättar för första gången. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända
Low carb pizzabotten utan gluten. Så gjorde jag. Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten
Vill göra dessa goda kesoplättar, men då ska jag nog ha grekisk yoghurt, räkor, rödlök och stenbitsrom till dem, istället för det traditionella sylten och grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.