Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget. Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften
Hacka löken och fräs den hastigt i smör utan att den tar färg. Vänd strömmingsflundrorna i rågmjöl. Finhacka ansjovisfiléerna och lägg den i såsen tillsammans med dillen
En rätt som passar en stressad mage perfekt och som är enkel och snabb att laga. det är ofta skonsamt mot maten och du slipper hålla reda på ytterligare en panna på spisen
Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.