Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
En rätt som passar en stressad mage perfekt och som är enkel och snabb att laga. det är ofta skonsamt mot maten och du slipper hålla reda på ytterligare en panna på spisen
Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Hacka dem grovt och blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och finhackad rödlök
Hacka dill, gräslök, rödlök och blanda samman med majonnäs, vispgrädde och kaviar. Bred röran på rundlarna och stapla två på varann sedan bredes röran även runt om
Häll sedan av potatisen i ett durkslag och kyl med potatisen med kallt vatten. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.