Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
600 g kycklingfile 30 g torkad karljohansvamp 4 dl vatten 2 schalottenlökar, finhacka 3 vitlöksklyftor, finhacka ½ dl vetemjöl 25 g smör 2 msk olivolja salt & peppar 2 ½ dl sött marsalavin ½ dl vispgrädde 3 msk koncentrerad kycklingfond 2 msk dijonsenap. - Läs hela inlägget här 600 g kycklingfile. 30 g torkad karljohansvamp. 3 msk koncentrerad kycklingfond
Kavla ut degen till passande storlek, blanda krossade tomaterna med kryddorna och blanda med en stavmixer sen bred jämt över pizzan, lägg på champinjon, kyckling, mozzarella och sist oregano
lägg i grönsakerna och örterna, placera kyckling ovanpå, placera i ugnen i ca. Lyft upp kycklingen,. receptet i både med och utan kornris, jag äter sällan ris av något slag men
Fräs kyckling, lök, ingefära, svampoch vitlök i oljan några minuter. Skär kycklingen i bitar. Strimla svampen, skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela brysselkålen
Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i kycklingenoch strössla över svamp. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tillsammans med smör, hackad vitlök och salt och peppar
Risotto är en av mina favoriträtter i Italien och den går att variera i all oändlighet. Det blir en krämig risotto som är perfekt till lunch, middag eller även som förrätt om man serverar mindre portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.