Ett tips från en klasskamrat igen. Skoj. Snart har jag fått från alla i klassen. Dock så var det svårt att följa det här receptet, då jag fick det på ryska och fick använda google transelate
Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Turkisk patlican kebab är en annorlunda version på kebab. Saftiga köttfärsbiffar som varvas i en form med aubergine och som sedan bakas i ugn med tomat, sivri och tomatsås
Halloj gott folk. Ny vecka, nya tag och mer mat. Denna veckas matsedel innehåller spännande smaker. Risrätt från Egypten, klassisk mandelfisk, godaste bakpotatisen till kinesisk biff med bambuskott
Mät upp mjölk och salt i en kastrull. Låt koka upp. I mikro. Mät upp halva satsen (en portion), mjölk och salt på en tallrik och kör på full effekt i mikron i 2 minuter
Maghrabie är en mycket omtyckt rätt i Libanon, Palestina och Syrien. Den görs med pärl couscous som är stora couscousbollar som påminner lite om pasta i konsistensen