11 st
Purjolök1. Koka riset. Förbered resten under tiden. 6 portioner kokt ris enligt förpackningen. 2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. 3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. 4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner). 5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om. 6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över. 7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå. 8. *Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.* 9. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Nästan två år sedan sist och jag gissar att det inte finns några läsare kvar. Varför detta inlägg kommer nu såhär två år senare är att vi vid matbordet idag diskuterade just mat och att vi ofta glömmer bort goda rätter vi gjort
En burk crème fraîche, en skvätt grädde, kokt pasta från tidigare middag och två paket bacon var alla i stort behov av att ätas upp och vilken bra kombination det blev
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.