Kassler- och rislåda
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 Portioner Ris
  • 1500 Gram Kassler
  • 1200 Gram Riven Ost
  • 13 dl Grädde
  • 11 dl Majonnäs
  • 10,5 dl Chilisås
  • 11 st Purjolök1. Koka riset. Förbered resten under tiden. 6 portioner kokt ris enligt förpackningen. 2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. 3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. 4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner). 5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om. 6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över. 7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå. 8. *Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.* 9. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.