Här kommer receptet på en supergod gryta med styrka. Brukar ni använda srirachasås. Det är Isaks favorit, han använder den på spagetti o köttfärssås, varma mackor och till lite allt möjligt
Kyckling är en stapelvara i de flesta hushåll, men kycklingfärs är något som många är obekanta med. I grund och botten funkar kycklingfärs ungefär som vanlig färs, och kan väl användas till samma saker, fast med lite andra resultat
Ingredienser Portioner. 8 lådor 5 kg fläskkarré i bit 2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g) 100 g smör 2 1/2 msk salt 750 g katrinplommon 16 lagerblad 1/2 msk vitpepparkorn 0,8 msk kryddpepparkorn 1 flaska konc kalvfond (à 180 ml) 1 1/2 dl äppelcidervinäger 2 1/2 l vatten 1 kg röda äpplen 1 1/2 l vispgrädde 3 msk kinesisk soja Till servering ev kokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ett till tips från en kollega. Perfekt eftersom jag hade fläskkarré hemma ändå. Gott var det också. ca 600 g fläskkarré2 rödlökar2 vitlöksklyftor1 röd paprika380 g kikärter1 msk olja2 tsk curry2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)400 ml kokosmjölk1 msk tomatpuré1/2 kruka körvelsalt och peppar1 citronSå här gör duCloseBra att veta när du ändrar antalet portionerDetta recept är gjort för 4 portioner
Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och currypasta i den sista stekomgången och låt det fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.