Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Hej hej. 2 juni och regnet öser ner… Var är sommaren. Har du fått den till dig. Till sommaren, när den väl kommer, blir det goda sallader, grillmiddagar och kalla drycker på altanen men så länge regnet kommer så är det gott med en härlig gratäng
Hej på er,. Dags för lite mat på bloggen, det har varit rätt mycket sött den senaste tiden. Såhär efter semestern är det många som vill ta tag i vardagen igen – dra ner på alla godsaker man ätit under sommaren och kanske snåla lite efter att man har spenderat en del under semester men ändå äta gott
Bryn köttet i olja och smör i omgångar. 1 kg nötkött (Valet föll på en fransyska, men högrev eller grytbitar blir kanon. )2 oxbuljongtärningar (Inte den vanliga köttbuljongen utan mörk oxbuljong. 2 paprikor --> Skär i tärningarNär köttet är mört blandas potatis och paprika i och kokas tills potatisen är lagom mjuk. 1 kg nötkött
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Det här receptet innehåller just en sådan gjord på hackat nötkött, massa nyttiga grönsaker m. Fiiinhacka lövbiffen, det skall bli som grovmalen köttfärs
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna. Ta ut köttet, låt det vila lite och skär sedan upp det i skivor på snedden
Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker