6 portioner700 g färdig köttblandning för karelskstek(eller ca 250 gram av vardera lamm, nöt och fläsk)2 klyftade lökar1 morot skuren i bitar2 lagerblad6 kryddpepparkorn2–3 tsk saltkokande vattenVarva kött, grönsaker och kryddor i en gryta. 700 g färdig köttblandning för karelsk stek
(tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelska piroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
(Spara och servera vid sidan om om du föredrar det). Slår på 1,5 liter vatten, ett par buljongtärningar och kryddor (salt, vitpeppar, lagerblad) och på med locket
(tog med chili smak). (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. 1 tsk enbär (kan uteslutas). 1/2 liter öl (porter). 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Skär köttet i små bitar (lite mindre än till vår vanliga kalops). 600 g nötkött (ev lamm) 600g griskött (färdigkokt julskinka)2 st morötter 2 st gula lökar 1tsk malen Kryddpeppar 2 tsk salt 12 st lagerblad 1. Låt stå minst 30 minuter men gärna upp längre (beroende på kött) 7
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.