Pesto är som bekant en höjdare. Har vid flertalet tillfällen stött på varianter av originalet på basilika, vitlök, olivolja, parmesanost och pinjenötter
Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna. Mixa 2 dl riven olagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinjé-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar
Kantarellpesto har jag tänkt göra tidigare, men glömt bort. 7 dl, ca 4 portioner Romesco – mild sås av tomater, paprika, vitlök, mandlar & parmesan med liten hetta av chili & mjuk syra
Anette och jag freebasade ihop en suuuupergod kantarellpesto till vår lilla kräftskiva. Så har vi kommit hem efter födelsedagsfiranden i Gullvik och två dagars friluftscamping i Kråken
Servera kantarellpeston med pasta och garnera med frästa kantareller och timjan. Borsta, ansa och fräs kantarellerna i en stekpanna tills vätskan kokat in
Kantarellpesto har jag tänkt göra tidigare, men glömt bort. 7 dl, ca 4 portioner Romesco - mild sås av tomater, paprika, vitlök, mandlar & parmesan med liten hetta av chili & mjuk syra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.