Öppna ugnslucka då och då för att underlätta torkningen. Om man glömmer den hemma och åker iväg till landet blir rätterna lika goda men de ser inte riktigt lika läckra ut
1 tsk brunt senapsfrö (ta inte de gula, dåblir det tydligen beskt). Låt puttra i 15 minuter tills allt blir mjukt. 1 tsk brunt senapsfrö (ta inte de gula, dåblir det tydligen beskt)
vegetarisk thaiwook. En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,
I morgon blir det ett inlägg från mässan…. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
) stör ordningen, energin är nere på noll och man hamnar i det tråkiga "vad blir det för mat. Jag brukar vara duktig på att skriva en matlista på söndagarna där veckas kommande middagar finns planerade
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.