Öppna ugnslucka då och då för att underlätta torkningen. Om man glömmer den hemma och åker iväg till landetblir rätterna lika goda men de ser inte riktigt lika läckra ut
Häromdagen inventerade jag kryddförrådet och upptäckte till min glädje att jag hade alla ovanliga kryddor som behövdes för att laga Lisa Förare Winbladhs Blomkålssoppa med curry, senapfrön och äpple
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Det är nämligen inte alltid som bönor, ärtor och linser faller alla i smaken. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Hittade dådetta tips på vad man kan göra med en bit brie. Skär bort det yttersa skiktet på osten och toppa med tunnt skivad vitlök, rikligt med olivolja, salt och pepper
) stör ordningen, energin är nere på noll och man hamnar i det tråkiga "vad blirdet för mat. Vardagsmiddagarna flyter på utan större bekymmer men så händer det där som man helst vill undvika
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blirdet mycket annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.