Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk och eländigt. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
x Hembakat bröd med keso, kokt ägg och örtsalt. Mixa 2 1/2 dl naturell yoghurt, 1 äpple, 1/2 msk kanel, 1/2 banan, 1/2 tsk vaniljpulver och 2 msk havrekli eller havregryn. Förresten ni är grymma, nytt läsarrekord igår IGEN, och jag dessutom haft över 1000 unika läsare VARJE dag hela veckan
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Dessa är helt perfekta att ha med i väskan under dagen och äta som mellanmål. den ovan som består av kesella+mosad hallon+vaniljpulver och sedan frysta mangobitar på toppen
Skala och klyfta äpplena. Smörj en liten ugnsform och lägg i klyftorna. Blanda margarin, vetemjöl och havregryn i en bunke och fördela sedan över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.