Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan
Om man inte enbart vill/kan ha grädde, så kan man späda ut med lite mjölk. Tillsätt soja, vitpeppar, salt och buljong efter smak (var försiktig med salt och vitpeppar)
Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
Kalvschnitzelmed krispiga potatisskivorSammanfattning. Kalvschnitzel. Vi gjorde en dubbelpanering med både vetemjöl och ströbröd och serverade kalvschnitzlarna tillsammans med krispiga ugnsrostade potatisskivor och en citronklyfta
Servera de nygrillade schnitzlarna med sardellsmöret nedan och gärna ugnsrostad klyftpotatis. Banka försiktigt ut dem med hjälp av exempelvis en kavel, tills de är 5 mm tunna. 100 g smör4-6 sardeller1 msk kapris1 citron, rivet skal och saften av3 vitlöksklyftor, rostade1 msk persilja, hackadSalt och svartpepparVispa smöret luftigt med elvisp i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.