wienerschnitzel kalv

wienerschnitzel kalv

  • 18 Recept
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Kokt potatis, pommes frites, kall tysk potatissallad, klyftpotatis eller råstekt potatis passar till wienerschnitzel
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Det svåra är att få på tag i kalvinnanlår eftersom det inte verkar styckas så mycket kalv i Sverige. Wienerschnitzel är en klassiker som jag verkligen älskar och så även våra gäster
Wienerschnitzel med rösti

Wienerschnitzel med rösti

Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja. Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja
Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad

Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) kalvkött , eller 6-8 mindre skivor skinka 1 odefinierad olja 1 odefinierad citron(er) , till garnering 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Panering 1 dl vetemjöl , ca 1 st ägg , - 2 st, uppvispad 1 odefinierad ströbröd , (sikta om det är grovt och ta bort det grövsta) Potatissallad 500 gram potatis(ar) , ca 1 odefinierad buljong , ev 1 msk vinäger 0,5 tsk senap 3 msk olja 1 st röd lök(ar) 1 odefinierad persilja , hackad Köp receptet
Susannes wienerschnitzel

Susannes wienerschnitzel

1. Banka ut köttet till ca 3-5 mm tjocklek mellan bakpapper eller i en plastpåse. Det går bra att använda en brödkavel eller kastrull såväl som köttbankare