Kött

Kött

  • 25 Recept
Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta. En riktig Texaschili värmer riktigt gott i höstkylan
Lamm jerk style

Lamm jerk style

1 lammstek [ca. 800 g] rapsolja (till stekning). Marinad4 salladslökar 6 klyfta vitlök 1 rödlök 1-3 habanero (eller scotch bonnet, justera hetta efter smak) 1 msk färsk ingefära, riven 1 msk torkad timjan 1 tsk malen kanel 0,75 dl brunt farinsocker 2 krm muskot 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk rökt paprikapulver 2 tsk salt 2-3 msk soja (t
Friterat fläsk i sötsur sås

Friterat fläsk i sötsur sås

Skär fläsket i sneda tunna strimlor - likt små stavar. Lägg i en skål. Knäck i två äggvitor, tillsätt maizena, salt och peppar samt pressad vitlök
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Klassisk svensk husmanskost, det kan man aldrig tröttna på. Stekt fläsk med löksås 4 personer. 700 g rimmat fläsk, 4 gula lökar, 3-5 dl grädde, smör, salt, vitpeppar, 1 stort blomkålshuvud/fryst blomkål
Älg i ugnen

Älg i ugnen

Bryn steken runt om i talg och peppra samtidigt köttet. Placera köttet i en gjutjärnsgryta eller lergryta, med enris i botten
Entrecote weeping tiger style

Entrecote weeping tiger style

Lägg köttet i en djup tallrik. Blanda ostronsås, fisksås och råsocker och massera in marinaden i köttet
Lammytterfilé med getostgratäng

Lammytterfilé med getostgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st lammytterfilé , ca 450 g 1 msk franska örter , torkade 1 st salt 1 odefinierad vitlök(ar) , ev 1 msk rapsolja 1 st svartpeppar Gratäng 2 dl standardmjölk 2 dl grädde , valfri fetthalt 3 st bakpotatis(ar) 250 gram chèvreost Rosmarinsky 1 odefinierad svartpeppar 4 dl rött vin 1 msk fond , konc ox- 1 tsk råsocker 1 msk rosmarin , torkad 2 tsk vetemjöl 3 msk smör , mjukt 1 odefinierad salt Till servering 300 gram haricots verts , lättkokta Köp receptet
Piroger

Piroger

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Deg 4 dl mjölk 800 gram vetemjöl 0,25 paket jäst 25 gram smör , smält 0 äggula(or) , till pensling 1 tsk salt Fyllning 4 dl köttfärssås , från receptet nedan 1 st röd chili 2 dl riven ost 1 dl färska örter , valfria, t. ex salvia, timjan och persilja 0,5 st citron(er) , skalet Köttfärssås 1 tsk oregano torkad 1 msk kalvfond , koncentrerad 0,5 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 0,5 burk(ar) krossade tomater 400 gram nötfärs , el
Tareqs köttbullar med rödbetssallad

Tareqs köttbullar med rödbetssallad

500 g blandfärs 1 gul lök 2 dl ströbröd 2 ägg 2-3 tsk salt 2 dl mjölk 1 tsk kryddpepparkorn, mortlad 1 tsk svartpeppar, mortlad smör, till stekning
Hur du gör egen Beef Jerky "Torkat kött"

Hur du gör egen Beef Jerky "Torkat kött"

Vi torkade kött i går , Beef jerky ni vet "cowboy mat" ett gammalt sätt att konservera kött. vi har alltid lite med oss i ryggsäcken på tur och på utflykter ifall vi blir hungrig (det blir vi)och i svamp skogen när man sitter och tar en kopp termoskaffe är det gott att tugga på en skiva torkat kött