Smaka av, och späd ev med lite vatten om det känns för tjockt. Vi åt vildrismix från Saltå Kvarn till linsgrytan, men det går givetvis bra med vanligt råris, eller kanske quinoa, cous-cous eller bulgur
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Finhacka persiljanoch rör ner i soppan. Hacka champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smöret
Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch
Häll på grädde och balsamvinäger och låt puttra i cirka fem minuter på medelvärme. Stek brödskivorna tillsammans med olja tills de blir gyllene innan du toppar brödet med trattkantarellröran
Krämiga rödbetsbiffar medlinser, spenat, fetaost och limeyoghurt. Jag hade aldrig smakat just rödbetsbiffar innan, och kan tala om att de översteg förväntningarna med hästlängder
Strimla sallatshuvudet och halvera körsbärstomaterna och lägg i bunken med kalkontärningarna. Bryn kalkonstärningarna tillsammans med solrosolja i någon minut
Att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ. Här får du ta del av vad jag tycker är hur bra som helst, som till exempel att ge din kropp härlig energi i form av bra mat och fysisk aktivitet
Mixa linser, mangold, persiljaoch ägg till en slät smet och blanda med potatis/morotsrivet. Linseroch ägg bidrar med bra protein, och chiamjölet bidrar med bra fettsyror - förutom att det också ger stadga åt biffarna
Bland linsermed rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.