4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalvfärsbiffar. Skölj linserna och koka dem i en kastrull med lätt saltat vatten. Medan det låg på bänken i köket för att tina googlade jag runt efter lite inspiration till vad det skulle bli av det hela
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlökenoch den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja ochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Gräddig pastasås medvitlök, svamp och persilja. Dessutom undviker vi under programmet processade köttlaternativ och mjölk- och gräddprodukter med tillsatser
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Örtsås medvitlök, persilja och basilika. Detta beror på att vi, i likhet med de flesta andra, är ganska konservativa med vad som hamnar på julbordet, och vi är nöjda med att fortsätta äta den julmat som vi brukar äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.