Den här salladen är väldigt kalorisnål. Som huvudrätt bör man komplettera med lite mer bröd. Toppa med räkor och servera salladen med dressing och en bit grovt osötat bröd, gärna med hela korn
Igår stod jag i köket nästan hela dagen, och jag är riktigt nöjd med några av recepten jag gjorde. Men nu menar jag inte vanliga pannkakor såklart utan helt glutenfria, kalorisnåla, proteinrika och kolhydratssnåla (för att jag fortfarande dietar lite inför Fitnessfestivalen, annars skulle jag haft i lite havregryn)
En hemmagjord Räksallad ,som skulle vara i en tunnbrödsrulle. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senap och rostad lök
Fyll korgarna medräksallad. Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
Räksallader är återkommande på den här bloggen. I sällskap med t ex grönsallad, gurka, tomater, röd paprika, rödlök, kokta ägg och kanske stjälkselleri, finstrimlad fänkål och avokado blir det lyx
Toppa med hallon och kesella. Blanda samman mannagryn, vatten och ev soyamjölk i en liten kastrull. Koka upp under vispning så det inte bränner fast i botten
Brödkrutongerna kan smaksättas på många sätt t ex med vitlök, örtkryddor eller någon favoritkrydda. Lägg upp salladen tillsamms med ägg, räkor och krutonger på tallrikar
Skala räkorna och lägg i salladen eller toppa varje portion sallad med räkor. Räksalladen passar förstås lika bra mitt i veckan eller som fredagsgott som det blev hos oss, tjejerna verkligen älskar räkor
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 500 g Oskalade räkor 1 st Avokado 2 st Ägg Isbergssallad 2 st Tomater 1/2 Gurka 1 st Citron Vitlöksdressing 1 dl crème fraiche 1/2 dl Majonnäs 1/2 dl Vispgrädde 1/2 st Vitlöksklyfta salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.