Tips! Brödkrutongerna kan smaksättas på många sätt t ex med vitlök, örtkryddor eller någon favoritkrydda.
Koka äggen i 8 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och skiva dem.
Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skär gurkan i mindre bitar. Klyfta tomaterna och ta bort kärnhusen.
Blanda grönsakerna i en skål. Kantskär brödskivorna och skär dem sedan i kuber.
Häll matfett i stekpannan, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i brödbitarna, och stek dem till de är gyllenbruna. Lägg sedan upp dem på ett hushållspapper.
Lägg upp salladen tillsamms med ägg, räkor och krutonger på tallrikar.
Blanda fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
Räksallader är återkommande på den här bloggen. I sällskap med t ex grönsallad, gurka, tomater, röd paprika, rödlök, kokta ägg och kanske stjälkselleri, finstrimlad fänkål och avokado blir det lyx
En hemmagjord Räksallad ,som skulle vara i en tunnbrödsrulle. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senap och rostad lök
Fyll korgarna medräksallad. Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
Skala räkorna och lägg i salladen eller toppa varje portion sallad med räkor. Räksalladen passar förstås lika bra mitt i veckan eller som fredagsgott som det blev hos oss, tjejerna verkligen älskar räkor
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 500 g Oskalade räkor 1 st Avokado 2 st Ägg Isbergssallad 2 st Tomater 1/2 Gurka 1 st Citron Vitlöksdressing 1 dl crème fraiche 1/2 dl Majonnäs 1/2 dl Vispgrädde 1/2 st Vitlöksklyfta salt och peppar
Smaka av med salt och svartpeppar. Finhacka dillen och skär i bitar både krabbfisken och räkorna eller finhacka dem (jag föredrar små bitar så att man känner av dem på mackan)
Skala och koka sparrisen tillsammans med lite citronsaft, smör och socker. När den är mjuk men behåller spänsten är den klar, känn efter med en potatissticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.