Räksallad med senapsdressing
Milda.se
Milda.se

Räksallad med senapsdressing

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ gurka
  • 2 tomater
  • 1 påse blandad sallad
  • 2 skivor formfranska
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 400 g räkor med skal (ca 150 gr skalade)
  • 1 dl Milda Fraiche
  • 1 msk senap
  • salt
  • vitpeppar
  • malen

Beskrivning

    Tips! Brödkrutongerna kan smaksättas på många sätt t ex med vitlök, örtkryddor eller någon favoritkrydda.

    Koka äggen i 8 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och skiva dem.

    Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skär gurkan i mindre bitar. Klyfta tomaterna och ta bort kärnhusen.

    Blanda grönsakerna i en skål. Kantskär brödskivorna och skär dem sedan i kuber.

    Häll matfett i stekpannan, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i brödbitarna, och stek dem till de är gyllenbruna. Lägg sedan upp dem på ett hushållspapper.

    Lägg upp salladen tillsamms med ägg, räkor och krutonger på tallrikar.

    Blanda fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.