Ställ kallt. Skala räkorna. Låt soppan bli riktigt kall och mixa den gärna en gång till före servering. Fräs skalen i en stor kastrull med matolja tillsammans med skivad morot, 1 skivad gul lök, vitpeppar och tomatpuré. Hacka de skalade räkorna och blanda dem med pepparrot, dill, 1 dl crème fraiche och svartpeppar. Kör räkfonden med tomaterna, ½ lök i bitar, vitlöken och ytterligare 1 dl crème fraiche i en mixer till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. 600 gram räkor
½ kg räkor (med skal). En perfekt fredagsmat med en härligt nöjd familj. Skala räkor och lägg ovan på den färdiga laxen, strö över lite finhackad rödlök
Igår åt vi en riktigt god middag med lax, zucchinispasta och en kall sås med dill och räkor. Såsen görs med fördel några timmar innan men annars funkar det om den får stå en stund
Kall paj i långpanna med crabfish och räkor. Att man dessutom kan förbereda allt innan och att pajen serveras kall gör det hela enkelt som bjudmat till många
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.