½ dl olivolja medcitronsmak. ½ dl basilika- och vitlöksvinäger. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Kall sås med parmesan, vitlök, citronochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronochbasilika (se här)
Fräs strimlad kalkonoch skivad lök i margarin. Smaka av med salt och peppar och rör i haricots verts. Pressa i vitlök och rör i basilika, crème fraiche och fond
Lägg upp i djupa tallrikar och dekorera med hackad basilikaoch några små stekta kantareller. Värm en djup panna på medelhög värme, ringla i olivolja och lägg ner svampen och vitlöken
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen. Servera med riven parmesanost eller pecorino. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad
Utmaningen för februari är pizza/pasta/matpaj och självklart vill jag vara medoch kämpa om det superfina priset då jag inte lyckades hitta på någonting bra förra
Strö över lite mer färsk basilika (upptäckte att färsk basilika inte blir så jättebra i ugn), och servera med lite solrosfrön (eller nötter om en tål sådant)
Garnera med färska hallon ochcitronmeliss. färska hallon ochcitronmeliss till garnering. Precis innan servering, rör ner basilikan bland hallonen (om man låter den ligga bland hallonen en längre tid blir den svart) och häll på pannacottan
Jag gör en krämig tomatsås som sedan smaksätts med färsk basilikaoch nypressad citronsaft. Blanda ner det tillsammans medcitronsaften i såsen och smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.