Slutresultatet serverade olika jag medolika av smaksättningarna på julbordet på jobbet, som förrätt tillsammans med polarna och idag på lite lussemingel
Köttfärsspetten är smaksatta med vitlök, oregano och persilja. Under tiden vi väntade på att briketterna skulle få rätt glöd, gjorde vi köttfärsspett och ugnsstekte potatisen
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Pensla degen med uppvispat ägg. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 3 msk mjölk. ca 30 min S. 230 grader
Blanda med olivolja, citronsaft, salt, peppar, mynta och hackade tomater och salladslökar. Blanda yoghurten med skalad, riven och avrunnen gurka, salt, riven vitlök, hackad mynta, citronsaft och olivolja
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Vi gör ofta spett i olika former av både kyckling, biff och väldigt ofta av just KÖTTFÄRS. Här kan du prova min senaste variant på köttfärsspett, med massor av örter och vitlök
Lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar. Blanda grönsakerna med den kokta bulgurn och servera med spett och turkisk yoghurt
Grillade köttfärsspettmed ajvar relish, örter, vitlök och spiskummin. Serverades med en kålrots pommes Anna med örter och vitlök, choronsåsslungad vitkål, och en champinjonsås med timjan och rödvin
Blanda purjolök och chilli med färsen. Smaksätt med sweet chillisås, ketchup och kryddor. Servera med potatis- och palsternackstortilla delad i tårtbitar och gräddfil
Det finns massvis medolika varianter på chokladbollar ute på marknaden, där den ena är nyttigare än den andra, och där den ena dessutom är godare än den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.