1 cirka
30 gram rucolaSå här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i några minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och basilika och blanda om. Lägg köttfärsen i bunken och blanda till en jämn smet. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på arbetsbordet och tryck ut köttfärsblandningen till en fyrkantig platta, cirka 30 x 30 centimeter. Klipp tomaterna i strimlor och fördela över färsen. Lägg ut skinkskivorna så att de täcker färsplattan. Dela mozzarellan i mindre bitar och repa basilikabladen. Strö ost och blad över skinkan. Peppra lite till. Rulla till en tajt rulle med hjälp av papperet, nyp till ändarna så att inte fyllningen rinner ut. Lägg rullen med skarven ner i en limpform eller en ugnsform och ställ formen på en ugnsplåt. Skrubba potatisarna, vänd i olja och flingsalt och lägg på plåten runtom limpformen. Baka köttfärslimpa och potatis i cirka 35 minuter. Vänd runt potatisarna någon gång. Blanda potatisen med skivad rödlök och rucola vid servering. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 85
Igår kväll testade jag ett nytt recept på köttfärslimpamedmozzarellaoch bacon som fyllning. Och även om jag gjorde exakt efter detta recept så går det ypperligt att göra den här köttfärslimpan till en perfekt lchf måltid
Varva parmaskinka, fikon ochmozzarella på två tallrikar. Rör ihop dressingen och ringa den över. 4-6 skivor parmaskinka. 1/2 mozzarellaost i mindre bitar. 4-6 skivor parmaskinka. 1/2 mozzarellaost i mindre bitar
Skiva mozzarellanoch lägg ut på degen tillsammans med skinkan och basilikabladen. Pensla kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle och forma den till en krans
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Blanda i durumvete och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och arbeta ihop degen tills den bli elastisk
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.