Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Strimla paprikan och blanda ner hälften i färsen tillsammans med krossade tomater, fond, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar
Curry är en av våra favorit kryddor och tillsammans med kummin, blev de super gott. Man "varnar" att tillsätta kryddorna lite i taget, men i med alla kryddor bara, det blir inte för starkt utan så där lagom stark smak
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Tillsätt den strimlade vitkålen och låt fräsa med några minuter. Idag gjorde jag istället en köttfärsgryta som är snudd pålika god som en kålpudding, men mycket snabblagad
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Att servera den sedan med créme fraiche eller gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, sallad och ev creme fraiche eller gräddfil 4 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.