Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Tillsätt den strimlade vitkålen och låt fräsa med några minuter. Idag gjorde jag istället en köttfärsgryta som är snudd pålika god som en kålpudding, men mycket snabblagad
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Att servera den sedan med créme fraiche eller gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, sallad och ev creme fraiche eller gräddfil 4 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.