Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julenmed detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Testade två nya recept på julköttbullar och här kommer det första receptet. Hann aldrig lägga ut det innan jul, men det funkar ju att göra dessa året runt
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Arbeta färsen med salt, peppar och mynta. servera med bröd, tomatsallad och tsatziki. Blanda massan med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 krm salt, 1 msk olja, 1/2 tsk vit vinäger
Det ströks och ströks och det var världens jox med att få vecken utslätade, mer och mer vatten sprutades på som av någon märklig anledning inte torkade eller ångade upp
Smörj och bröa en sockerkaksform, gärna med löstagbar botten. utspädd med 1 msk hett vatten. Grädda i ugnen i 40 min, stäng av värmen och låt chokladkakan. utspädd med 1 msk hett vatten
På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Men eftersom det är jul, ville jag piffa upp den lite, och hade därför i klassiska julkryddor
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Stöt saffranet med en sockerbit. Vem som står vid spisen i bara förklädet, hur han ser ut och vad han säger till dig tänker jag överlämna åt din fantasi men om du vill kan jag berätta hur jag gör dessa underbart goda, gyllengula plättar som smakar som något mitt emellan pannkakor och lussekatter
Kombucha med en smakavjul. Du kan smaksätta din kombucha med nästan vad som helst. En favorit jag brukar göra är med ingefära, citron och mynta, och den passar också bra i juletider
På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Men eftersom det är jul, ville jag piffa upp den lite, och hade därför i klassiska julkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.