De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Jag testade att tillsätta lite pepparkakssmak i köttbullarna och det blev faktiskt riktigt gott och det var lite häftigt när det luktade pepparkaka när jag stod och stekte köttbullar
Arbeta färsen med salt, peppar och mynta. servera med bröd, tomatsallad och tsatziki. Blanda massan med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 krm salt, 1 msk olja, 1/2 tsk vit vinäger
Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Jag är egentligen inget större fan av paj, men den här är riktigt god och ett gammalt Viktvöktar recept som jag sparat för att jag gillade det så mycket
Smakaavmed kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om
Smakaav vinägretten med salt och peppar. Bönorna trivs mycket bra tillsammans medavokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Blanda ner det tillsammans med citronsaften i såsen och smakaavmed salt. Jag gör en krämig tomatsås som sedan smaksättsmed färsk basilika och nypressad citronsaft
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät sås. I receptet skulle man använda hela soltorkade tomater men jag hade en burk med kräm på soltorkade tomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.