En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
) till en hängmörad biff från disken men bevisligen fungerar det lika bra med köttfärs. Jag stekte köttfärs i kvadrater som om det vore en köttbit och resultatet blev godkänt
Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
På onsdagar (som vanligt) kommer jag att köra Intense Strenght 45 min och Box 75 min. Vårschemat på träningsanläggningen- Fitness24Seven - där jag är gruppträningsinstruktör är snart spikat
Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Självklart tyckte jag att det var kul med allt beröm men tyckte det var konstigt att de blev så bra just i dag
) Men kan säga att det här var ett väldans enkelt och lättbakat bröd, dock jäsningstider som ett vanligt bröd men här behöver man inte heller knåda eller få till mjölet bra i degen
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
) Hmm, ibland är minnet allt bra kort minsann. Varsågoda, här kommer en enkel, snabbt tillagad och mycket välsmakande varmrätt som jag bjuder på denna afton
Igår kände jag mig som skräddaren som först skulle sy ett par byxor som sen blev en skjorta som sen blev ett par handskar som sen blev en mössa som till sist blev ingenting
Sittandes vid braselden diskuterande om vilt, mat och lite ditt och datt konstaterar vi alla runt lägerbålet att mat från skogen står i skarp kontrast till det som kommit fram under den sista tidens matskandaler
Tänk på att inte ha för många åt gången i kastrullen då oljan svalnar och inte friterar lika bra. Vanligtvis stoppas de med någon typ av smaksatt färskost som sedan friteras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.