4-6 Rårörda lingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg i färsblandningen i formen, toppa med resten av lök- & kolfräset. Blanda färs, ägg, mjölk + ströbröd, fond, soja, sirap och hälften av lök- & kålfräset
Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja
Varva sedan den mjuka vitkålen med färs smeten i en ugnsform. Tadaaa riktigt god gräddsås klar. Rör ihop resten av grädden med gulorna i en skål och häll sedan i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.